+32(0)477/92.34.24 | info@ikarus.be | vandaag | kalender | shop | facebook
Parapente > Vooropleiding

De vooropleiding, ... waar alles begint!

  • Doelgroep: starters voor de opleiding parapente en/of paramotor
  • Objectieven: materiaal- en schermbeheersing, starttechniek, slalom, veiligheidscheck, ...
  • Waar en wanneer: vrij, za, zo en/of ma op verschillende locaties afhankelijk van het weer
  • Opmerkingen: gewoon doen, start nu!
  • Aanbevelingen: kies na de vooropleiding voor een basisstage ...

Klik op een afbeelding voor groot formaat! De start! Schermbeheersing tijdens de slalom! Schermbeheersing tijdens de rugstart! Fun in de duinen!

Zowel parapente als paramotor aanleren start met de vooropleiding (module1). Gespreid over 4 losse, zelf te kiezen lesdagen (op vrijdag, zaterdag, zondag en/of maandag - zie onze online kalender) leert u de nodige start- en landingstechnieken om mee te kunnen gaan op de basisstage (module 2). Went U liever eerst eens te proeven, dan kunt U een initiatiedag doen!

Alle lessen kunnen direct in uw vliegboekje geschreven worden en zijn af te tekenen door de monitor. Tevens is het aangeraden om ook reeds uw eerste theorieboek aan te kopen!

De vooropleiding: het scherm leren kennen en besturen, kleine vluchtjes maken en landen.Wat wordt er aangeleerd en geoefendTheorie
: Uitleg over het materiaal en de basisprincipes, pedagogische video, ... (de meeste theorie wordt tijdens de stages gegeven).

Praktijk: voorbereiding en controles bij de start, opzetten en besturen van het scherm, versnellen en afremmen, soms korte vluchten, slalom, ...

Waar, wanneer en wat meebrengen


Op verschillende locaties (Hansbeke, Nevele, Assenede, Boom, Han-sur-Lesse, ...) afhankelijk van het weer en dit op vrijdag, zaterdag, zondag en/of maandag. De data staan op onze online kalender, telkens wordt maand per maand verder aangevuld.

Losse kledij, stevige (berg)schoenen, lichte handschoenen en een lunchpakket voorzien. Meestal is er ter plaatse frisdrank, water en snoep aan €1,5.

Prijzen 2019

€300 voor een forfait van 4 lesdagen

Betaalde vooropleidingsdagen zijn geldig tot het einde van het kalenderjaar! Niet opgenomen vooropleidingsdagen zijn NIET terugbetaalbaar. Door het vele slechte weer, moet je dus wel een beetje moeite doen om alle lesdagen vol te krijgen!

Inschrijven1/ Inschrijven via de inschrijvingspagina.
> Indien we reeds over alle correcte gegevens beschikken is dit niet meer nodig, maar bij twijfel, vul het opnieuw nog eens in.

2/ De "Algemene Voorwaarden", afdrukken, goed lezen, ondertekenen en terugsturen (email, post, ...).
> Indien we dit reeds ontvangen hebben, moet je dit niet opnieuw doen.

3/ Lidmaatschap en verzekering in orde brengen, €160 op IKARUS vzw (IBAN: BE03 9731 2350 5484 & BIC: ARSPBE22) met vermelding "lidmaatschap en verzpp 2019 + uw naam".
> Slecht éénmalig te voldoen per kalenderjaar geldig tot 31/12, en voor alle vliegaktiviteiten (stages, vliegdagen, ...) zonder motor.

4/ Vooropleiding (module 1) in orde brengen, €300 op IKARUS vzw (IBAN: BE03 9731 2350 5484 & BIC: ARSPBE22) met vermelding "vooropleiding 2019 + uw naam".

5/ Huur van alle materiaal om de vooropleiding (module 1) te volgen in orde brengen, €100 op IKARUS-Shop bvba (IBAN: BE14 7370 3067 5483 & BIC: KRED BE BB) met vermelding "huur materiaal vooropleiding 2019 + uw naam".
> Bij gebruik van eigen materiaal, kan je deze stap (5) overslaan.

6/ Vluchtlogboek en cursusboek zijn aangeraden om in het begin van uw opleiding aan te kopen (zodat uw lessen en vorderingen bijgehouden kunnen worden). Samen is dit €43 op IKARUS-Shop bvba (IBAN: BE14 7370 3067 5483 & BIC: KRED BE BB) met vermelding "vluchtlogboek en cursusboek + uw naam".
> Indien je dit reeds in uw bezit heb, kan je deze stap (6) overslaan.

7/ Geef 10 dagen (4d + 6d extra) "vooropleidingsdagen" door via info@ikarus.be. Wij reserveren deze dan voor jou.
> Alle data staan op onze online kalender in het blauw.
> We zijn afhankelijk van het weer, dus niet iedere geplande dag zal doorgaan, vandaar de extra dagen. Zijn er veranderingen, geen probleem, laat ons ten minste 3 dagen voor de gereserveerde lesdag uw annulatie geworden, dan ben je deze niet verloren. Annulaties op het laatste moment (1 dag of de dag zelf) resulteren in het verlies van de lesdag.

8/ Nadat alle stappen correct gedaan zijn, sturen we een bevestiging van jouw inschrijving en de doorgegeven data. Tevens sturen we jou uw leden-login om alle informatie op iedere lesdag, zelf te kunnen nakijken op de pagina "Vandaag".

OPGELET: Er worden verschillende rekeningnummers gebruikt! Gelieve op de juiste rekening over te maken met telkens de correcte vermelding aub. Dit maakt de administratie iets eenvoudiger :-)

Parapente/Paramotor is ook voor vrouwen!

Praktisch


Op iedere gereserveerde vooropleidingsdag (op de dag zelf!) kijken op de pagina "Vandaag" (login na inschrijving) omstreeks 7u voor de laatste afspraken van de dag, zoals plaats en uur. Bij annulatie door het slechte weer heeft U nog extra dagen of geeft U eenvoudig enkele nieuwe data door via email.

Het heeft dus geen nut om op voorhand te vragen "Waar en wanneer gaat het door, hoe lang, ...?". Dit is nooit op voorhand gegeven, altijd bij de update de dag zelf om 7u! Een gemiddelde "standaard" dag is ongeveer vanaf 9u in Hansbeke en duurt tot 14-15u, maar zoals je ondertussen hebt begrepen, kan dit wijzigen afhankelijk van het weer. Het beginuur (en plaats) kan dus vroeger, maar ook veel later zijn!! Voorzie een volledig dag en een picknick!

Wat bij slecht weerGeen probleem, u hebt nog reservedagen. Mocht U niet aan 4 vooropleidingsdagen gekomen zijn, dan vinden wij samen nog wel een plaatsje op één van de volgende vooropleidingsdagen! Betaalde opleidingen worden nooit terugbetaald, U kunt ze opnemen tot het einde van het huidige kalenderjaar!

Laat uw lessen dus niet te lang aanslepen!! Probeer op maximum 2 maanden de 4 vooropleidingsdagen op te nemen aub, dit is ideaal voor uw vorderingen. Langer laten "aanslepen" kan, maar is niet ideaal. Wij zetten geen tijdslimiet (enkel binnen het huidige kalenderjaar!) van 1 of 2 maanden, maar zorg voor voldoende voorziene dagen, het kan wel wat slecht weer zijn in België!!

FAQ


1/ Waar gaat de lesdag door of kan ik de locatie kiezen?

Het heeft geen enkel nut om op voorhand de locatie te vragen, en je kan al zeker niet de locatie kiezen. De locatie is volledig afhankelijk van het weer van de dag. En als je enkel wacht op de juiste locatie, dan kan het zijn dat je niet al uw dagen zal opvullen. Neem dus iedere mogelijke lesdag, onafhankelijk van de locatie!

2/ Om hoe laat gaat de lesdag door?

Deze informatie (plaats en uur) zal online gegeven worden omstrees 7-8u 's morgens, op de pagina "Vandaag". Op voorhand bellen/mailen om dit te vragen heeft geen nut.

3/ Kan ik de vooropleiding per lesdag betalen?

Neen. We voorzien een handig en goedkoper lessenpakket van 4 lesdagen, we noemen dit de "Vooropleiding" of "Module 1". Als alternatief kan je 1 enkele initiatiedag volgen, maar dit kan slechts 1x per jaar (ivm verzekering en lidmaatschap). Maar voor wie echt wil leren vliegen, is een initiatiedag geld in het water, nadien moet je dan toch het lessenpakket module 1, "de vooropleiding" nemen met 4 lesdagen.

4/ Kan ik na de vooropleiding (module 1) van 4 lesdagen nog extra lesdagen bijnemen?

Jazeker, en dit is zeker aangeraden. 4 lesdagen is het uiterste minimum om de basis van parapente/paramotor onder controle te krijgen. Het motto "hoe meer lessen hoe beter" is hier zeker waar.

Speciaal voor wie reeds module 1 (de vooropleiding) met 4 lesdagen heeft afgewerkt bieden we extra lesdagen aan -20%! Dat is nog slechts €60 met eigen materiaal en €85 met huur van alle materiaal.

5/ Ik heb al eigen materiaal, kan ik de vooropleiding hiermee volgen?

Jazeker! Het materiaal (scherm) dient enkel in goede staat te zijn en een recent positief keuringsattest te hebben (indien nodig, kunnen wij deze laten keuren).

Dan heb je ook nog een helm met keuring voor parapente/paramotor nodig en een (oefen)harnas. De radio wordt gratis voorzien door ons.

6/ Kan ik lesdagen annuleren?

Jazeker, maar wel ten minste 3 dagen op voorhand doorgeven. Indien een annulatie de dag voordien (24u voor aanvang) of op de dag zelf, dan ben je deze lesdag verloren.

7/ Om mijzelf een idee te vormen van wanneer er les zal zijn, welk weer hebben we nodig?

Weinig wind (tot maximum 15km/u) en geen regen.

8/ Hoe groot zijn de groepen op een lesdag?

Dit kan gaan vanaf 3 leerlingen tot maximum 12 leerlingen per (hulp)monitor. Voor een vlotte werking, wordt er telkens met slechts 2 tot 3 leerlingen per scherm gewerkt.

9/ Kan ik de vooropleiding (module 1) als cadeaubon geven aan iemand anders?

Jazeker! Je kan iemand inschrijven en wij maken een cadeaubon op die hij/zij dan kan gebruiken. Altijd leuk om iemand hiermee te verrassen :-)

10/ Het Vluchtlogboek en cursusboek, is dit nodig?

Ja! Van in het begin ben je verplicht om uw lessen en vorderingen bij te houden in een vluchtlogboek. Op het einde van uw vooropleiding (module 1) zal de (hulp)monitor hierin attesteren dat je geslagd bent en verder mag gaan met het vervolg uw opleiding (de volgende modules).

Het cursusboek is zeker een aanrader! Je bent niet verplicht, maar dit boek is een goede voorbereiding voor het vervolg van uw opleiding. Heel veel theorie tijdens de opleiding, komt rechtstreeks uit dit boek!

11/ Kan ik nog snel inschrijven voor de les?

Een nieuwe volledige inschrijving moet 5 werkdagen voor uw eerste les in orde gebracht worden. De administratieve verwerking (rekeningen controleren, lidmaatschap aanmaken, verzekering nemen, ...) neemt enkele dagen in beslag.

Wanneer je ingeschreven bent en alles is bevestigd, dan kan je wel soms "last-minute" een dag doorgeven of aanvragen of je "er nog bij kan". De (hulp)monitor van dienst zal dan bekijken of dit nog mogelijk is. Wees echter niet teleurgesteld indien het volzet is en dus niet meer mogelijk is. Kwaliteit gaat voor kwantiteit! Hoe vroeger je data kan doorgeven hoe beter voor de organisatie van de dag.

 

Update: 06/03/2019

 

© 2003-2019 ikarus.be | sitemap | privacy | gebruiksvoorwaarden | hosting & webdesign by ikarusonline.be

Ga naar onze fan-pagina op Facebook ... Ga naar ons YouTube-kannaal ... Ga naar ons Vimeo-kannaal ... Bekijk onze berichten op Twitter ...