+32(0)477/92.34.24 | info@ikarus.be | vandaag | kalender | shop | facebook
Algemeen > Faq

De meeste gestelde vragen ...

De meest gestelde vragen of FaqMoet ik sportief zijn?

U moet niet sportief zijn, iedereen heeft zijn eigen tempo. Tevens is het materiaal aangepast aan uw gewicht. Bent u dus klein, groot, dik, dun, man, vrouw, ... het maakt allemaal niets uit.

Is er een minimumleeftijd en maximumleeftijd?

Wij stellen geen minimumleeftijd noch een maximumleeftijd.

Voor de jongsten: volwassen genoeg zijn om te kunnen leren en luisteren.
Voor de oudsten: nooit te oud om te leren.

Kunt u dit bij ons leren of moet u hiervoor naar Wallonië of Frankrijk?

Zeker niet! U kunt de basis heel eenvoudig hier leren, vlakbij huis. Eenvoudiger kan het niet. Wij beschikken over een aantal privé terreinen en hellingen om de basis aan te leren. Daarna gaan we op stage in Frankrijk, zoals iedereen.

Kunnen we in België vliegen, en wat met de weersomstandigheden?

We kunnen hier goed vliegen, zowel met parapente! als met paramotor. Er zijn tal van vliegplaatsen waar u na de opleiding kan gaan vliegen. Weet dat het Belgische afstandsrecord parapente 220km is ...

De weersomstandigheden in België zijn niet altijd zo slecht als we zelf denken. Wat wij nodig hebben is geen regen en niet te veel wind, dat is alles!

Wanneer is de school/club/winkel open?

Wij zijn geen "klassieke" winkel met personeel. Eigenlijk zijn wij altijd open, indien we aanwezig zijn (dit mag ook laat op de avond zijn). Controleer dus altijd onze aanwezigheid door te bellen vóór u vertrek of maak eventueel een afspraak. Alleen op deze manier bent u er zeker van niet voor gesloten deuren te staan. De online winkel is natuurlijk altijd open 7/7 en 24/24!

Is het een dure hobby/sport?

Parapente en paramotor zijn de goedkoopste en meest toegankelijke vliegsporten. Voor enkele duizenden euro's geniet U van een volledige opleiding en de aankoop van uw eigen materiaal. U kunt zelfs al een initiatiedag volgen voor €120!

Let op!: een goede opleiding is zijn geld waard, uw veiligheid en plezier in uw toekomstige loopbaan als piloot hangt ervan af. Bespaar hier dus in het begin niet op!

Hoe zit het met de nieuwe reglementering?

Sinds Augustus 2014 is er een wetgeving ivm paramotor voor België! Deze wet zorgt voor duidelijkheid, en men kan nu volgens de regels van de kust opleiding volgen (ikarus is een - door het Bestuur Der Luchtvaart - erkende vliegschool) en vliegen met paramotor.

Tijdens de opleiding leert U alle regels die nodig zijn om op een veilige en wettige manier te vliegen! Het is een eenvoudige reglementering die iedereen toelaat om zijn/haar favoriete sport te blijven beoefenen in alle vrijheid.

Hoe kan ik mij inschrijven?

U kan zich voor alle aktiviteiten inschrijven op onze inschrijvingspagina. Natuurlijk mag u ook altijd bellen of gewoon even langskomen.

Is het een hobby/sport voor vrouwen?

Jazeker! Het is even toegankelijk voor mannen als voor vrouwen. Het is zelfs zo dat vrouwen hiervoor meer aanleg hebben, meer gevoel. Meer dan 1/5de van onze leden zijn vrouwen, waar wacht u nog op ...

Mag ik overal zomaar vliegen?

U mag niet zomaar overal vliegen. Zowel parapente- als paramotorvliegen zijn heel vrij maar er zijn toch beperkingen die u moet kennen (luchtvaarreglementering). Deze leert u tijdens de opleiding.

Wij zijn een erkende school voor parapente en paramotor, wat wil dit zeggen?

Er is in België een parapente federatie (BVVF) en een paramotor federatie (BPMF) die alles ivm onze hobby/sport regelen (brevetten, erkenningen, regelementen, verzekeringen, vliegplaatsen, ...).

Om een erkende school te worden/zijn/blijven moet er aan een aantal voorwaarden voldoen worden zoals uitgegeven door de desbetreffende federaties. Dit gaat over oa.: werken met goede verzekeringen, werken met erkende monitoren, juiste kennis bezitten, correct zijn, jaarverslag opmaken, ...

Wij zijn een erkende school en wensen hiermee aan te geven op een degelijke en eerlijke manier opleidingen en clubaktiviteiten te voorzien voor parapente en paramotor.

Ik kan niet op de ledenpagina en krijg een fout?

Voor de ledenpagina is een gebruikersnaam en paswoord nodig. Dit krijgt u via mail van ons na uw inschrijving als lid.

Ieder jaar is er een nieuwe gebruikersnaam en paswoord nodig voor de toegang tot de ledenpagina. U bent misschien nog niet in orde met het lidgeld en/of de verzekering voor het nieuwe jaar? Schrijf u dan snel opnieuw in!

© 2003-2019 ikarus.be | sitemap | privacy | gebruiksvoorwaarden | hosting & webdesign by ikarusonline.be

Ga naar onze fan-pagina op Facebook ... Ga naar ons YouTube-kannaal ... Ga naar ons Vimeo-kannaal ... Bekijk onze berichten op Twitter ...